Content writing

Te întrebai cum poți câștiga încrederea utilizatorilor site-ului tău și cum poți crește traficul? Ei bine, una dintre soluții este marketingul prin conținut. Cu armele noastre principale, creativitate, inspirație și analiză, vom alege atât formatul relevant în funcție de conținut, cât și segmentele de public online pentru care vom scrie.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să cauți un produs online și să intri pe o pagină neatractivă, cu prea puține informații sau cu detalii care nu te interesau? Un content potrivit atrage atenția vizitatorilor pe site mai mult timp și poate conduce la achiziții. Așadar toate textele tale trebuie să fie cât mai utile, cu detalii sau sfaturi privind produsele sau serviciile tale, informații cât mai relevante despre afacerea ta și ce pot obține ei de la tine.

Un conținut neadecvat, nefolositor și greu de înțeles va reduce cu siguranță traficul, interesul și acțiunea de cumpărare. De aceea, noi îți oferim și servicii de content writing.

Iar pentru a te ajuta să aduci clienți noi sau să îi fidelizezi pe cei pe care îi ai deja vom crea conținut de calitate, original care se va regăsi pe toate canalele de promovare – descrieri produse și servicii, texte publicitare, communicate de presă, newsletter, flyere, bannere.

Suntem de părere că prezența unei de pagini de blog în structura unui site poate spori traficul, fiind locul publicul țintă primește informații valoroase despre campaniile derulate, despre produsele și serviciile oferite.

Iar pentru a redacta acest tip de conținut este nevoie de mult research, timp și oameni creativi, pe care îi vei găsi în echipa Red Marketing. Creativii noștri vor scrie articole sau descrieri produse/servicii ținând cont de nișă, industrie, activitatea și specificul afacerii, brand, scop și misiune și publicul targetat.

În concluzie, cu un content bine făcut vei câștiga:

  • o poziționare fruntașă în motoarele de căutare
  • notorietatea și consolidarea imaginii brandului
  • creșterea traficului în site și a vânzărilor
  • eficientizarea comunicării cu clienții